Werkwijze

Betrokken en professioneel

Bij Van Essen Advocaten hechten we veel waarde aan betrokkenheid, bereikbaarheid, transparantie en professionaliteit.

We luisteren goed naar onze clienten en proberen met hen mee te denken. Niet te snel een oordeel klaar te hebben maar altijd te kijken naar de voor cliënt beste, snelste en meest betaalbare oplossing.

Hierbij proberen we altijd net iets harder te werken dan anderen en verder te kijken dan de gangbare wegen.  Dat kan betekenen dat we in overleg met u op locatie gaan kijken, deskundigen inschakelen en alternatieve routes bedenken om de zaak tot een goed einde te brengen.  We leggen iedere stap die wij zetten goed uit in normale begrijpelijke taal.

Wij houden onszelf verder scherp door lid te zijn van verschillende vakverenigingen op gebied van onze specialisaties. We volgen verder cursussen en houden onze vakliteratuur goed bij. Wekelijks bespreken wij binnen kantoor met elkaar de nieuwste ontwikkelingen op de verschillende rechtsgebieden en maken van elkaars expertise gebruik om tot oplossingen te komen.

Met een advocaat van Van Essen Advocate aan uw zijde bent u verzekerd van de best mogelijke bijstand in al uw juridische kwesties. Advocaten van Van Essen Advocaten gaan tot het uiterste om voor u het beste resultaat te behalen.

Media

Ons kantoor heeft ruime ervaring met de media. We worden met regelmaat gevraagd om onze deskundigheid te geven op actuele zaken en ontwikkelingen. Zowel voor tv, radio alsook geschreven pers. Ook benaderen wij de media indien dit in het belang is van uw zaak. Dit doen wij uitsluitend met uw toestemming.

Zo trad mr. Van Essen op in verschillende programma’s waaronder Pauw en Witteman, Jinek, Knevel en Van den Brink, RTL Z in zaken, Goedemorgen Nederland, RTL Late Night, RTL Boulevard en Pro Deo. Artikelen over haar werkzaamheden verschijnen onder meer in het AD, Parool, NRC, Volkskrant en tijdschriften als Nieuwe Revu.

Ook begeleidt en traint Mr. Van Essen cliënten maar ook professionals die gevraagd of ongevraagd met de media in aanraking komen.

Internationaal en digitaal

Van Essen Advocaten ziet de wereld steeds sneller, internationaler en digitaler worden. Zij houdt deze ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en verwerkt deze steeds weer in haar werkwijze.

Zo treden wij steeds vaker op in andere (vaak Europese) landen waarbij we meestal samenwerken met een of meer advocaten uit die landen. Ook reizen we met regelmaat af naar andere landen voor besprekingen met cliënten die zich prettiger voelen bij een bezoek van een van onze advocaten in eigen land.

Met het oog op de digitalisering en beveiliging, ontvangen en verspreiden wij dossiers en overige communicatie zoveel mogelijk digitaal.

Consulten

Ook onze dienstverlening vindt indien gewenst digitaal plaats. Zo kunt u bij Van Essen Advocaten via de webshop vooraf betalen voor op korte termijn te plannen consulten met een advocaat naar keus.

De consulten kunnen op kantoor, telefonisch of via Skype worden afgenomen. U weet vooraf waar u financieel aan toe bent en hebt op korte termijn een volwaardig advocaat-cliënt gesprek zonder dat u uw huis uit hoeft te komen.
Neemt u vooral een kijkje in onze webshop.

Uiteraard bent u nog altijd welkom om gewoon naar ons kantoor te komen voor een advocaat-cliënt gesprek en aldaar uw nota per pin danwel contant te voldoen.

Van Essen Docs

Onze site biedt middels de nieuwsitems, blogs/vlogs en elders al de nodige actuele informatie. Mocht u over specifieke onderwerpen meer willen weten, dan bieden wij u uitgebreidere informatie aan via de zogenoemde Van Essen Docs. Dit zijn ebooks geschreven door advocaten over onderwerpen uit hun specialisme.
Neem vooral een kijkje in onze webshop. Heeft u tips of wensen voor bepaalde onderwerpen, mail dan vooral naar info@vanessen-advocaten.nl. 

Tips en feedback

Uiteraard staan wij überhaupt altijd open voor tips en feedback op onze werkwijze! Mailt u deze vooral naar info@vanessen-advocaten.nl.